Sunday, May 12, 2013

{nemzetközi projekt} C-TEST - második találkozó

Az idei tanévtől próbáltam beleásni magam az iskolai projektekbe. A kolleganőm, Covic Judit, már rég óta foglalkozik különböző EU-s projektekkel, és az ő lelkesedése vett rá arra, hogy én is tagja legyek a "nemzetközi csapatnak" és részt vegyek ennek munkájában.
Az első nemzetközi meeting, amin részt vettem, a C-TEST nevű projekt második találkozója volt. Erről egy rövid összefoglalót készítettem (l. lent), ami az iskola honlapjára is felkerült.

----------

A projektpartnerek 2013. március 27-28 között találkoztak a szlovákiai Nyitrán, hogy megbeszéljék a projekt végtermékeinek tartalmát és kinézetét.

A C-TEST célja, hogy szakképzésben résztvevő diákokat és szakmunkásokat képezzen olyan témakörökben, mint a tiszta technológiák és a fenntarthatóság. A C-TEST által nyújtott tananyag online elérhető lesz mindenki számára. Ez az e-tanfolyam lesz a projekt egyik fő végterméke. Ezért a projektkonzorcium fontos feladatának tekintette annak megvitatását, hogy a tananyag milyen tartalommal és kinézettel rendelkezzen. Döntésüket hat európai országban (Hollandia, Magyarország, Svédország, Szlovákia, Írország és Egyesült Királyság) elvégzett felmérés alapján hozták meg.

Iskolánkat, mint az egyik projektpartnert, Covic Judit, Scherrenberg Johannes és Szövérfi Éva képviselte. A találkozó első napján Judit bemutatta a nálunk készült felmérés eredményeit és beszélt a 2013. március 6-án Verőcén tartott gazdatalálkozó kimeneteléről is. Ezután a többi partnerrel közösen ötleteltünk az e-tananyaggal kapcsolatban, és három újabb témakörrel álltunk elő, valamint az egyes leckék felépítéséről is döntést hoztunk.

A második napon Judit bemutatta az eddigi és a tervezett disszeminációs tevékenységeinket. A találkozó végén pedig meghatároztuk azokat a feladatokat, amelyeket a következő, 2013 őszi találkozóig el kell végeznünk.

A projektről többet olvashat a www.c-test.eu honlapon.

No comments:

Post a Comment